Camper kopen in het buitenland (2024)

Soms klinkt het heel aantrekkelijk om een camper in het buitenland te kopen. En eerlijk is eerlijk: een camper kopen in het buitenland en die zelf via de RDW importeren kan een aardig financieel voordeel opleveren. Veel campers die bij de Nederlandse dealers worden aangeboden, komen ook uit het buitenland, met name uit Duitsland. Maar reken je niet rijk. Prijzen van nieuwe campers zijn daar lager, omdat Duitsland geen bpmkent. Die extra belasting bedraagt in Nederland al gauw zo’n 10 duizend euro op een nieuwe auto. BPM wordt alleen geheven over het basisvoertuig en niet op de opbouw.

Camper kopen in het buitenland (1)

Camper importeren

Wanneer je zélf een camper uit het buitenland importeert, houd er dan rekening mee dat je alsnog die bpm moet afdragen. Naarmate een wagen ouder wordt, neemt de bpm af, tot er bij de import van een auto van een aantal jaren oud nog maar een beperkt deel van de oorspronkelijke bpm verschuldigd is. Het importeren van een camper kan complex en tijdrovend. Denk aan tijdelijke kentekens zowel in het buitenland als in Nederland (voor één dag), verzekeringen in elk land met verschillende tijdelijke kentekens of transport op een ‘camper-ambulance’. Keuring bij RDW en definitief kenteken enz. enz. Het importeren van een camper uit het buitenland kun je ook uitbesteden. Een importeur kan zowel de administratie als het transport uit handen nemen. Vanwege de kennis en ervaring weten ze wat de meest gunstige bpm-berekening voor jouw importcamper is. Welke stappen er nodig zijn om een Nederlands kenteken te krijgen beschrijft de RDW op hunwebsite.

Camper kopen in het buitenland (2)

Risico’s

In de afstand schuilt het gevaar. Want bij aankoop van een camper op honderden kilometers van je huis, ga je niet even terug voor een garantieclaim. Ookrechtsbijstandverzekeringen sluiten dit soort aankopen vaak uit: ondanks de Europese eenwording werkt het rechtssysteem in het buitenland nog steeds heel anders. Het kopen van een gebruikte camper zonder deze gezien te hebben is altijd onverstandig, of hij nu uit Duitsland komt of van de handelaar om de hoek. Maar wie gaat er even langs bij een camper die te koop staat in Stuttgart? Handelaren hebben vaste contacten en weten precies met wie ze in Duitsland zaken doen. Een particulier is een gewillige prooi voor oplichters. De systemen om de kilometerstand te registreren in het buitenland niet zo waterdicht als in Nederland. Bij een camper in België is het bijna zeker dat de cijfers kloppen. In de rest van Europa is dit minder goed op orde en kan er makkelijker gerommeld zijn met de kilometerstand.

Tips bij de aankoop

Zoals gezegd zitten er voordelen aan het importeren van een camper vanuit het buitenland. Om het invoeren tot een succes te maken raden wij u aan om deze zaken in acht te nemen.

Uiterlijk kan bedriegen

Wanneer je zelf geen kennis van autotechniek hebt, plan een bezichtiging dan samen met iemand dat wel heeft. Bekijk ook de buiten- binnen- en onderzijde van de camper, ook onder de motorkap. Vraag naar het apk-rapport waaruit blijkt wat de technische staat van de camper is. Bij de invoerkeuring door de RDW kan de apk-vervaldatum worden overgenomen.

Papieren

Verzamel en controleer zoveel mogelijk papieren die bij de camper horen. Verzeker je ervan dat het kentekenbewijs volledig is, dat kan namelijk uit meerdere delen bestaan. Controleer ook altijd of het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) op het kentekenbewijs gelijk is met het VIN dat in het voertuig staat.

Aankoopnota

Vraag bij de handelaar in het buitenland en bij jouw eigen garage in Nederland na wat de regelingen rond garantie en coulance zijn. Laat dergelijke regelingen vastleggen in een aankoopnota of verkoopovereenkomst. Dat mag ook een handgeschreven versie zijn, uiteraard ondertekend. Hiermee heb je in ieder geval iets om op terug te vallen mochten er na de verkoop toch gebreken blijken.

Schade voertuig

Hou er rekening mee dat er in Nederland extra keuringseisen vereist zijn als je in het buitenland een voertuig met schade koopt. Aan deze extraschadekeuringzijn kosten verbonden. Ook duurt het dan vaak langer voordat je een Nederlands kentekenbewijs krijgt.

Tellerstand

Voor campers met Nederlands kenteken is de tellerstand te controleren via de RDW. Bij een buitenlands kenteken kun je dat doen met behulp van de informatie op dewebsite van de VAT.

Té mooi

Is de aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Een lage kilometerstand, terwijl de autostoelen en matten versleten zijn; Ontbrekende onderhoudsboekjes of apk-rapporten; Documenten bevatten met pen aangepaste tellerstanden; De datum van vervanging van de distributieriem is nergens genoteerd; De prijs is een stuk lager dan de reële marktwaarde; etc. Dit zijn allemaal signalen waarbij voorzichtigheid geboden is!

Camper kopen in het buitenland (2024)
Top Articles
Lindsey Monroe Wthr Married
Autozone Cercano
Artem The Gambler
Erika Kullberg Wikipedia
Cad Calls Meriden Ct
Activities and Experiments to Explore Photosynthesis in the Classroom - Project Learning Tree
According To The Wall Street Journal Weegy
Yi Asian Chinese Union
Pike County Buy Sale And Trade
Call of Duty: NEXT Event Intel, How to Watch, and Tune In Rewards
Whiskeytown Camera
Swimgs Yung Wong Travels Sophie Koch Hits 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Springs Cow Dog Pig Hollywood Studios Beach House Flying Fun Hot Air Balloons, Riding Lessons And Bikes Pack Both Up Away The Alpha Baa Baa Twinkle
83600 Block Of 11Th Street East Palmdale Ca
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
Osrs Blessed Axe
Rainfall Map Oklahoma
Bowlero (BOWL) Earnings Date and Reports 2024
7 Fly Traps For Effective Pest Control
24 Best Things To Do in Great Yarmouth Norfolk
Alexander Funeral Home Gallatin Obituaries
Ruben van Bommel: diepgang en doelgerichtheid als wapens, maar (nog) te weinig rendement
Craigslist Sparta Nj
Katie Sigmond Hot Pics
What Channel Is Court Tv On Verizon Fios
Winco Employee Handbook 2022
Lost Pizza Nutrition
Craigs List Jonesboro Ar
Airline Reception Meaning
Used Patio Furniture - Craigslist
Drying Cloths At A Hammam Crossword Clue
55Th And Kedzie Elite Staffing
Kimoriiii Fansly
11526 Lake Ave Cleveland Oh 44102
No Limit Telegram Channel
What Is The Lineup For Nascar Race Today
Panchang 2022 Usa
UPS Drop Off Location Finder
Craigslist Red Wing Mn
KITCHENAID Tilt-Head Stand Mixer Set 4.8L (Blue) + Balmuda The Pot (White) 5KSM175PSEIC | 31.33% Off | Central Online
Latest Nigerian Music (Next 2020)
Deshuesadero El Pulpo
The Banshees Of Inisherin Showtimes Near Reading Cinemas Town Square
Armageddon Time Showtimes Near Cmx Daytona 12
Inducement Small Bribe
Hovia reveals top 4 feel-good wallpaper trends for 2024
30 Years Of Adonis Eng Sub
Wgu Admissions Login
Devotion Showtimes Near Showplace Icon At Valley Fair
Christie Ileto Wedding
Quest Diagnostics Mt Morris Appointment
Southwind Village, Southend Village, Southwood Village, Supervision Of Alcohol Sales In Church And Village Halls
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5857

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.